Ponieważ mamy jesień, a ta pora roku przynosi ze sobą pyszne owoce, postanowiliśmy to wykorzystać i w piątek, 20 października, przygotować smaczne potrawy z jabłkami. „Biedronki” upiekły pachnącą szarlotkę, „Jeżyki” zrobiły sok jabłkowy, „Mróweczki” przygotowały pieczone jabłuszka nadziewane bakaliami i miodem, „Żuczki” zaś jabłka zatopione w cieście. „Żabki” upiekły kruchy ucierany placek z jabłkami, a „Motylki” oraz „Pszczółki” jabłka w cieście francuskim oraz cynamonem. „Sówki”, „Wróbelki” i „Zajączki” przygotowały surówkę z jabłek oraz maie umyliśmy i wspólnie poddaliśmy obróbce w taki sposób, by później łatwo połączyć je z innymi składnikami. Jak zwykle frajdy było co nie miara, a najlepszy moment zajęć to oczywiście degustacja tego, co udało nam się wspólnie przygotować. Mniam!