W środę 2 października obchodziliśmy Dzień Jabłka. Jednak trochę nietypowo i inaczej niż zwykle, bo tym razem w ramach zajęć kulinarnych postanowiliśmy przygotować coś pysznego. Każda grupa wymyśliła inną potrawę, jednak wszystkie były równie smaczne. I tak: „Motylki” oraz „Pszczółki” zrealizowały przepis na ciastka francuskie z jabłkami, „Biedronki” przygotowały jabłka pod kruszonką, „Żabki” upiekły ciasto z jabłkami, „Mróweczki” wykonały deser na zimno z duszonymi jabłkami, „Żuczki” przygotowały jabłkowy sok, „Jeżyki” jabłkowy mus, a „Zajączki” deser z jabłek i z kruszonką. Maluchy ze żłobka także przygotowały coś smacznego, był to przepyszny mus jabłkowy. Po przygotowaniach przyszedł czas na degustację. Nic tak nie smakuje jak własnoręcznie wykonane jedzonko.