25 marca obchodzony jest Dzień Gofra, więc dzieci z naszego przedszkola i żłobka postanowiły własnoręcznie przygotować ten pyszny deser. Po starannym umyciu rąk i założeniu kuchennych fartuchów przyszedł czas na odmierzenie i wymieszanie ze sobą wszystkich potrzebnych składników. Już podczas pieczenia gofrów, po całym przedszkolu unosił się wspaniały zapach, który sprawiał, że trudno było się doczekać momentu skosztowania tych pyszności. Kiedy przyszedł czas na udekorowanie, wszyscy chętnie zabrali się do pracy. „Mróweczki”, „Żuczki”, „Jeżyki”, „Żabki” oraz „Sówki” swoje gofry przygotowały z bitą śmietaną i pysznymi owocami. „Motylki” i „Pszczółki” postawiły na brzoskwinie z puszki, bitą śmietanę oraz cukier puder, zaś „Ślimaczki” i „Rybki” na zdrowe owoce, a także dżem. „Biedronki”, chcąc spróbować czegoś nowego, przygotowały gofry à la pizza, niemniej smaczne od tych popularnych. Już nie możemy doczekać się kolejnych zajęć kulinarnych.