Dzieci z naszego przedszkola i żłobka uwielbiają brać udział w zajęciach kulinarnych. Tym razem do przygotowania smakołyków wykorzystały dynie. 21 i 22 listopada wybrane grupy zabrały się ochoczo do pacy. Dzieci z grup „Motylki” i „Pszczółki” wraz z opiekunami przygotowały miękkie ciasteczka dyniowe, których głównym składnikiem był mus dyniowy. Przedszkolaki z grupy „Biedroneczki” wspólnie przygotowały przepyszny sernik dyniowy, a grupa „Żuczki” podjęła się upieczenia smacznych dyniowych muffinek. Wypieków nie zabrakło też w innych grupach, gdyż „Żabki” przygotowały placek dyniowy, „Jeżyki” – dyniową babkę, a „Ślimaczki” i „Rybki” ciasto dyniowe. Przedszkolaki z grupy „Mróweczki” postanowiły przygotować coś innego i w czasie ich kulinarnych zajęć powstał dyniowy dżem. Na nieco inny pomysł postawiły dzieci ze żłobka w Krościenku i przygotowały smażone dyniowe placki. Smak wypieków i wyrobów podkreślały składniki dokładnie odmierzane przez najmłodszych oraz wybrane przyprawy. Własnoręcznie przygotowane pyszności dzieci zajadały ze smakiem na podwieczorek oraz następnego dnia w czasie przedszkolnego balu dyniowego.