Nasze przedszkolaki uwielbiają
brać udział w zajęciach kulinarnych. Tym razem do przygotowania smakołyków
wykorzystały dary jesieni – zdrowe owoce i warzywa. W środę, 9.10 zdolności
kulinarne doskonaliły „Jeżyki”, które przygotowały ciasto dyniowe oraz
„Żuczki”, które z owoców ułożyły artystyczne kompozycje. W czwartek, 10.10
„Biedronki” przygotowały dyniowe ciasto bez pieczenia, a dzień później w małych
kucharzy zamieniły się „Żabki” i „Mróweczki”. Dzieci z „Żabek” z zapałem
przygotowały kolorowe galaretki
z owocami, a przedszkolaki z „Mróweczek” włożyły wiele starań, by skomponować
owocową sałatkę.
„Motylki” i „Pszczółki” przygotowały owocowe jeże również 9 października. Do ich wykonania wykorzystały pachnące gruszki, winogrona jasne i ciemne, kawałeczki jabłka, śliwki oraz brzoskwini.
Wszystkie pyszności dzieci chętnie zjadały na podwieczorek, ciesząc się z tego, że ich praca zaowocowała takimi delicjami. Nie możemy się już doczekać kolejnych zajęć kulinarnych.